Składniki:
2 zupki chińskie (łagodna + ostra), papryka czerwona, kukurydza z puszki, czerwona fasola z puszki, średnia kapusta pekińska, jedna podwójna pierś z kurczaka, groszek konserowy, majonez
Jak przyrządzić?
Zupki kruszymy do miski, wsypujemy przyprawy z zupek. Kapustę kroimy, dodajemy do zupek, wsypujemy kukurydzę, fasolę. Groszek również dodajemy do zupek, kroimy w kostkę paprykę i dodajemy do pozostałych składników. Pierś kroimy w kostkę, obsmażamy na patelni, dodajemy do sałatki, mieszamy z majonezem. Odstawić do lodówki na trzy godziny, żeby makaron z zupek zmiękł. Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | katia29 |