Składniki:
Marchewka, brokuły, cebulka, seler lub pietruszka, kukurydza, papryka czerwona, kaszka kuskus lub ryż, sól, pieprz, oregano, bazylia, pomidor, liście zielonej sałaty, natka pietruszki.
Jak przyrządzić?
Pokrojone warzywa ugotować na parze (pamiętając o tym, że każde z nich wymaga innego czasu gotowania). Do warzyw dodajemy kaszkę kuskus (polecam przygotować na parze, bo wtedy nie skleja się i ładniej wygląda), dodajemy przyprawy: odrobinę soli, pieprz, bazylię, oregano. Całość zalewamy jogurtem beztłuszczowym i delikatnie mieszamy. Podajemy na talerz i posypujemy natką pietruszki. Do dekoracji można użyć plasteków pomidora i liści zielonej sałaty. Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Marlena |