Składniki:
mąka, sól, 6 parówek, 20 dag sera żółtego, 1 jajko, 0,5 l mleka lub wody mineralnej, pieczarki ok. 8 szt., 1 cebula, olej do smażenia, keczup
Jak przyrządzić?
Z mąki, soli i jajka zrobić ciasto naleśnikowe. Parówki ugotować, pokroić na ćwiartki (lub sparzyć), pieczarki podsmażyć na patelni z cebulką. Na usmażony naleśnik nakładać ser, pieczarki parówki, zawinąć. Można panierować w bułce i jajku, podsmażyć. Są chrupiące, można jeść z keczupem, pychota.
Potrzebne przybory:
mikser, patelnia
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 20-30 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | teddy55 |