Składniki:
5 dużych jaj,
1 czubata łyżka gęstego majonezu,
1/2 pęczka szczypiorku,
1/2 pęczka rzeżuchy,
10 szczypt soli i pieprzu
Jak przyrządzić?
Gotujemy jajka na twardo i miażdżymy je widelcem.Mieszamy z czubatą łyżką majonezu.Siekamy szczypiorek i rzeżuchę.Dodajemy sól i pieprz i posiekaną zieleninę.
Potrzebne przybory:
miska, garnek, widelec
Jak podawać?
Na pieczywie. Najlepsze są bagietki. Sugeruję nakładanie widelczykiem zamiast noża. Jest łatwiej.
Uwagi:
Pyszne, proste i szybkie danie na śniadanko, jeśli ktoś ma mało czasu, lub na kolację. Można w przerwie meczu wyskoczyć do kuchni i mieć gotową przekąskę na drugą połowę.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 15 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Nana |