Składniki:
30 dag fasoli szparagowej, 20 dag boczku, 20 dag kiełbasy, 2 piersi kurczaka, 3 duże papryki czerwone, marchew, seler, 3-4 pomidory, przecier pomidorowy, sól, pieprz, odrobina papryki słodkiej
Jak przyrządzić?
Fasolkę pokroić na 2-3-cm kawałki. Piersi, boczek, kiełbasę pokroić w kostkę. Ugotować piersi razem z wędliną i warzywami. Gdy wszystko będzie miękkie, dodać fasolę i razem jeszcze pogotować, aż fasola będzie miękka. Dodać pomidory bez skórki, troszkę pogotować, posolić, dodać przecier pomidorowy, przyprawy i jeszcze pogotować 5 minut. Smacznego!
Potrzebne przybory:
rondel, garnek 4 l
Jak podawać?
Najlepiej świeżo ugotowaną z pieczywem.
Uwagi:
Smakuje gorące i na zimno. Pieprzu i papryki nie żałować do smaku, pamiętając, że jest to zupa węgierska.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | wladek |