Składniki:
400 g filetów z piersi kurczaka (pokrojonych w kostkę 1/2-1 cm), 200 g pieczarek (pokrojonych w drobną kostkę), 1 duża cebula (pokrojona w kostkę), 2 jajka (surowe), 2 łyżki mąki, 2 łyżki majonezu, 2-3 ząbki rozgniecionego czosnku, vegeta, sól, pieprz, olej do smażenia
Jak przyrządzić?
Pieczarki przesmażyć na oleju z cebulą. Połączyć składniki i przyprawić do smaku pieprzem, vegetą, solą i czosnkiem. Nakładać na patelnię łyżką na rozgrzany olej i smażyć tak jak placki ziemniaczane (po ok. 4 min z każdej strony na średnim ogniu). Smacznego!
Jak podawać?
Podawać na zimno lub gorąco z pieczywem.
Uwagi:
Rada: Pamiętaj, żeby po dodaniu vegety nie dodać za dużo soli.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | 1 porcja: ok. 400 kcal |
Autor | Arnoldo |