Pieczarki faszerowane serem lazur

Przepis kulinarny

Składniki:

pieczarki,
ser lazur,
starty drobno na tarce ser żółty gouda,
odrobina masła,
czosnek,
sól,
pieprz,
zielona pietruszka lub tymianek - jak ktoś lubi

Jak przyrządzić?

Pieczarki obieramy ze skórki.Z serów, masła i czosnku robimy pastę.Pieczarki solimy, pieprzymy i faszerujemy masą, posypujemy tymiankiem lub pietruszką.Zawijamy w folię i kładziemy na grill.Można też takie pieczarki opanierować w bułce i jajku i usmażyć na patelni.

Jak podawać?

Podawać w folii, wybornie smakują z czerwonym wytrawnym winem. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćwymagający
AutorJulcia

Pieczarki faszerowane serem lazur: Podobne przepisy

Pieczarki faszerowane serem lazur: wypróbuj również

Powiązane Tematy