Składniki:
schab, ananas z puszki w plastrach, ser żółty, jajko, bułka tarta, tłuszcz do smażenia, sól
Jak przyrządzić?
Mięso umyć, pokroić w plastry grubości około 1 cm, rozbić tłuczkiem i posolić. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć. Po usmażeniu ułożyć na blaszce, na każdym kotlecie położyć po plastrze ananasa i plastrze sera żółtego. Wstawić do piekarnika i zapiekać w temperaturze 180 stopni około 10 min.
Potrzebne przybory:
deska, tłuczek, nóż i blaszka do pieczenia
Jak podawać?
Z ziemniakami i surówką z marchewki.
Uwagi:
Potrawa bardzo łatwa do przyrządzenia.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Przybliżony koszt | 11 zł |
Autor | wanda |