Składniki:
pół paczki makaronu (np. wstążki albo świderki),
2 papryki,
1 duża cebula,
20-30 dag pieczarek,
ząbek czosnku,
2 puszki tuńczyka,
serek topiony duży albo sos serowy z paczki,
sos pomidorowy,
olej
Jak przyrządzić?
Ugotowany makaron odsączamy i wkładamy do sporego garnka.Pokrojone dowolnie warzywa podsmażamy po kolei i dokładamy do makaronu.Gotujemy sos pomidorowy, jeśli jest z paczki albo podgrzewamy, jeśli jest ze słoika i wlewamy do garnka. Podtrzymujemy temperaturę delikatnie, tak aby nie przypalić.Ser rozpuszczamy w makaronie albo wlewamy uprzednio ugotowany sos z paczki. Dokładamy tuńczyka z puszki i mieszamy wszystko razem, chwilę mieszając - gotowe!
Potrzebne przybory:
garnek, patelnia, nóż, mieszadełko, otwieracz do puszek
Jak podawać?
Na talerzu.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | marzenka |