Składniki:
mięso mielone wieprzowo-wołowe,
przecier pomidorowy - najlepiej Pudliszek z papryką,
czosnek - może być granulowany,
przyprawa do potraw meksykańskich Kamis,
fasola czerwona Bonduelle,
kukurydza Bonduelle (niekoniecznie),
sałata,
sos czosnkowy
Jak przyrządzić?
Mięso podsmażyć na patelni, następnie dodać czosnek, przecier pomidorowy i przyprawę do potraw meksykańskich. Można podlewaź troszkę wodą, by się nie przypaliło, na końcu dodać przepłukaną fasolę i troszeczkę poddusić.
Potrzebne przybory:
folia aluminiowa
Jak podawać?
Podgrzać tortillę w mikrofali, nałożyć mięso (nie za dużo), na to listek sałaty i sos czosnkowy.Zawinąć, tak jak zawija się tortillę, i na koniec owinąć folią aluminiową w celu bezpiecznego jedzenia, bo co nieco lubi wypadać ze środka.
Uwagi:
Proporcje składników każdy może dobrać według własnego uznania, można jeszcze ewentualnie dodać kostkę wołową.Osobiście lubię dużo przyprawy meksykańskiej, którą tu wymieniłam, ma świetny specyficzny aromat.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | asercia |