Makaron z bakłażanem i cukinią

Przepis kulinarny

Składniki:

1 bakłażan, 1 cukinia, 1 sos słodko-kwaśny, 1 cebula, makaron

Jak przyrządzić?

Bakłażan i cukinię kroimy w kostkę, cebulę kroimy drobno, podsmażamy na patelni na oleju lub oliwie razem z bakłażanem i cukinią. Kiedy warzywa są miękkie, wlewamy sos słodko-kwaśny (może być kupny, ze słoika), razem dusimy pod przykrywką 10-15 min. Przygotowany sos z warzywami wykładamy na ugotowany makaron (najlepszy do tego jest makaron nitki do spaghetti, ale może być inny). Danie gotowe.

Jak podawać?

Na ciepło, zaraz po przygotowaniu.

Uwagi:

Niektórzy dodają do tego krewetki...

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt10 zł
Autorsito

Makaron z bakłażanem i cukinią: Podobne przepisy

Makaron z bakłażanem i cukinią: wypróbuj również

Powiązane Tematy