Ciasto na pierogi, a następnie pizzę

Przepis kulinarny

Składniki:

mąka 3 szklanki,
woda letnia (ok. 3/4 szklanki),
3 ziemniaki gotowane,
sól, na potem przyda się pół kostki drożdży, zioła

Jak przyrządzić?

Wymieszać i dobrze ugnieść mąkę, ziemniaki zmielone i wodę. Ciasto jest miękkie i dobrze się klei z niego pierogi. A jeśli zostaje mi trochę ciasta na pierogi, to: wrzucam je do miski, a do tego dolewam 1/3 szklanki letniej wody i pół kostki drożdży i zioła (ja dodaję oregano).Na początku mieszanie jest nieco trudne, ale ja np. wspomagam się mikserem elektrycznym.

Potrzebne przybory:

stolnica,miska plastikowa,mikser (można zastąpić, ugniatając rękoma),szklanka

Uwagi:

Robiłam pierogi i zostało mi ciasto. Pomyślałam, że szkoda wyrzucić, a to prawie takie same składniki jak te z ciasta na pizzę. Zatem dodałam drożdży, ziół i proszę.Polecam, naprawdę pyszne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje25 pierogów i mała pizza
Przybliżony koszt2 zł
Autorjak pomyslala tak zrobila

Ciasto na pierogi, a następnie pizzę: Podobne przepisy

Ciasto na pierogi, a następnie pizzę: wypróbuj również

Powiązane Tematy