Składniki:
główka młodej kapusty, szczypiorek (może być natka pietruszki lub koperek), rzodkiewka, ogórek, oliwa, czosnek, musztarda, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Kapustę drobno poszatkować, dodać pokrojony drobno szczypiorek lub inną zieleninę w zależności od upodobań. Następnie dodać pokrojoną rzodkiewkę, ogórek pokrojony najlepiej w nieduże paski - lepiej wygląda - to wszystko wymieszać.Osobno zrobić sos: przygotować troszkę oliwy wg uznania, łyżkę musztardy i wyciśnięty czosnek - to wszystko razem wymieszać, najlepiej drewnianą "kulką".Gotowy sos dodać do surówki i pomieszać. Voila!Pychotka:)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | moni |