Składniki:
makaron spaghetti,
mięso mielone 0,5 kg,
papryka czerwona,
papryczka chili,
2-3 pomidory świeże lub z puszki,
3 cebule,
czosnek świeży lub granulowany,
oliwa,
przecier pomidorowy,
śmietana,
listek laurowy,
ziele angielskie,
przyprawy: sól, pieprz, papryka, bazylia, oregano, majeranek, tymianek, kminek.
Jak przyrządzić?
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.Podsmażamy mięso, dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, troszkę kminku, 2-3 ząbki czosnku, przyprawy. Pomidory, paprykę, paprykę chili, cebulę drobno kroimy i osobno dusimy. Podduszone już warzywa mieszamy z mięsem i jeszcze chwilkę dusimy. Później dodajemy przecier pomidorowy i troszkę kwaśnej śmietany. Na koniec makaron polewamy sosem i posypujemy żółtym serem - niekoniecznie.Życzę smacznego!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Ania- Biołka |