Składniki:
1 saszetka Ice Frappe firmy Presto,
3/4 szklanki mleka,
ok. 50 ml rumu,
kilka kostek lodu
Jak przyrządzić?
Do pojemnika robota wlewamy ok. 1/2 szklanki mleka, następnie resztę mleka mieszamy z saszetką frappe, wlewamy do pozostałego mleka, dodajemy rum oraz lód.Po wymieszaniu na wysokich obrotach tworzy nam się pianka z drobinami lodu, który nie osiada na spodzie, ale zostaje w pianie, bardzo to uatrakcyjnia drinka. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Potrzebne przybory:
robot kuchenny, który da radę poszatkować lód
Jak podawać?
Zaraz po przygotowaniu ze słomką, można posypać czekoladą.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 3 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Przybliżony koszt | 2 zł |
Autor | creo |