Składniki:
Naleśniki: mleko, mąka, jajko, szczypta soli.
Farsz: pierś kurczaka, czerwona cebula, czerwona papryka, pół kapusty pekińskiej, pieprz, sól keczup
Jak przyrządzić?
Najpierw robimy farsz, żeby wiedzieć, ile zrobić potem naleśników (broń się od słodzenia naleśników). Pokrój pierś w kostkę i wrzuć na patelnię. Dodaj poszatkowanej kapusty pekińskiej. Mieszaj, aż zmięknie. Następnie cebulka czerwona i papryka. Na końcu daj ciut soli i więcej pieprzu. Można dodać maggi. Dodaj pikantnego keczupu (lub koncentratu pomidorowego) i wymieszaj. Gotowe po 15-20 minutach:) Nakładaj na naleśniki jedną łyżkę stołową i składaj jak kopertę. Na pewno wyjdzie!
Uwagi:
Będzie lepiej smakowało, jak przed podaniem nałożysz plasterek sera i wstawisz na chwilę do mikrofali:)Smacznego!
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | FiglarnaBazylia |