Składniki:
1 kg mięsa mielonego wieprzowego (najlepiej kupić w kawałku i zmielić, np. mięso z łopatki),
przyprawa do grilla (np. pikantna Kamis),
drobno posiekana natka pietruszki,
1 jajko,
cebula,
ewentualnie sól i pieprz do smaku, ale przyprawa powinna wystarczyć,
trochę oleju
Jak przyrządzić?
Wymieszać mięso z przyprawą, startą cebulą, natką i jajkiem. Wyrobić masę. Formować płaskie kotlety i układać na lekko wysmarowanej olejem tacce i na grill.Smacznego.
Potrzebne przybory:
tacki na grilla
Jak podawać?
Smakują dobrze z keczupem i z wszelkiego rodzaju sałatkami i surówkami z majonezem.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | asia |