Piszinger - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

wafle (andruty),
2 żółtka,
3-4 czubate łyżeczki kakao,
1,5 kostki masła,
0,5 szklanki cukru pudru

Jak przyrządzić?

Masło ucieramy mikserem, dodając żółtka i cukier puder. Mieszamy przez około 25 sekund. Następnie dodajemy 3-4 łyżki gorzkiego kakao i mieszamy, aż cała konsystencja zabarwi się na kolor kakao. Następnie rozsmarowujemy między wafle warstwę masy grubości około 2 mm.

Potrzebne przybory:

mikser

Jak podawać?

Można podawać od razu po przygotowaniu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt7 zł
AutorMaciek

Piszinger: Podobne przepisy

Powiązane Tematy