Składniki:
pierś kurza, warzywa (marchew, seler, pietruszka, por), vegeta, śmietana, mąka
Jak przyrządzić?
Piersi kurze umyć i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i zalać woda (wody nalać tyle, aby zakrywała zawartość garnka). Gotować do momentu, aż piersi będą białe. Następnie wrzucić pokrojone warzywa i zasypać vegetą do smaku. Jak warzywa i piersi będą miękkie, dodać rozrobioną wcześniej śmietanę z mąką i wodą. Wszystko razem ładnie i dokładnie wymieszać i ewentualnie dodać więcej przypraw, jeśli komuś będzie za mało. Powinno się dawać samą vegetę. Mam nadzieję, że będzie smakowało.
Jak podawać?
Podawać najlepiej na gorąco z ryżem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | c.o.r.n.i.i. |