Karkówka z grilla z papryką

Przepis kulinarny

Składniki:

Papryka czerwona, cebula, karkówka. Marynata: olej, sól, pieprz, zioła.

Jak przyrządzić?

Karkówkę pokroić, delikatnie rozbić jak kotlet. Marynata: olej wymieszać z ziołami, jakie lubicie (np. oregano lub zioła prowansalskie), pieprzem, solą. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę lub paski. Karkówkę pozostawić w marynacie na minimum parę godzin, następnie każdy kawałek ułożyć osobno na podziurkowanej folii, posypać papryką i cebulą i zawinąć. Położyć na grillu. Smacznego!

Jak podawać?

Podawać bezpośrednio z grilla, niepotrzebne są żadne dodatki, ale można połączyć z jakimś sosem do mięs.

Uwagi:

Podczas pieczenia sprawdzać i obracać na grillu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Trudnośćprosty
AutorIska

Karkówka z grilla z papryką: Podobne przepisy

Karkówka z grilla z papryką: wypróbuj również

Powiązane Tematy