Składniki:
Papryka czerwona, cebula, karkówka. Marynata: olej, sól, pieprz, zioła.
Jak przyrządzić?
Karkówkę pokroić, delikatnie rozbić jak kotlet. Marynata: olej wymieszać z ziołami, jakie lubicie (np. oregano lub zioła prowansalskie), pieprzem, solą. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę lub paski. Karkówkę pozostawić w marynacie na minimum parę godzin, następnie każdy kawałek ułożyć osobno na podziurkowanej folii, posypać papryką i cebulą i zawinąć. Położyć na grillu. Smacznego!
Jak podawać?
Podawać bezpośrednio z grilla, niepotrzebne są żadne dodatki, ale można połączyć z jakimś sosem do mięs.
Uwagi:
Podczas pieczenia sprawdzać i obracać na grillu.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Iska |