Składniki:
0,5 kg makaronu świderki,
pieprz,
sól,
bazylia,
6-8 ząbków czosnku,
tymianek swieży,
1 kg szpinaku mrożonego,
30 dag sera żółtego,
oliwa
Jak przyrządzić?
Gotujemy makaron, szpinak smażymy na oliwie, dodajemy podsmażony czosnek. Solimy, przyprawiamy ziołami. Następnie mieszamy wszystko i dodajemy starty ser żółty.Całość wykładamy do foremki posmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wierzch posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku około 25 min.I gotowe!
Potrzebne przybory:
forma do ciasta lub naczynie żaroodporne, patelnia miska, garnek
Jak podawać?
Podawać z winem półwytrawnym i warzywami z patelni,z listkami bazylii na zapieczonym serze.Smacznego.
Uwagi:
Świetnie smakuje, mało kosztuje i szybko się gotuje.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Agnieszka |