Składniki:
250 g drobnego makaronu, np. muszelki,
150 g salami w kawałku,
puszka kukurydzy,
świeży ogórek,
jedna czerwona papryka.
Sos:
4 łyżki majonezu,
3 łyżki jogurtu naturalnego,
2 łyżki keczupu,
łyżeczka słodkiej papryki,
pieprz.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, dobrze odcedzić.Salami, paprykę i ogórek pokroić w drobną kostkę. Dodać kukurydzę. Wszystko razem wymieszać.Przygotować sos z majonezu, keczupu i jogurtu, połączyć ze słodką papryką i dużą ilościa pieprzu. Zalać sałatkę i wstawić na dwie godziny do lodówki, żeby składniki przeszły sosem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Fangora |