Składniki:
pierś kurczaka,
kukurydza (puszka),
2 ogórki konserwowe,
kapusta pekińska (mała),
koperek, keczup ostry i łagodny, majonez, vegeta
Jak przyrządzić?
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy vegetą i smażymy na złoty kolor, następnie układamy ją na dnie miski.Polewamy keczupem łagodnym i ostrym, tak aby powstała kratka, nakładamy warstwę z kukurydzy, ogórka konserwowego pokrojonego w kostkę i przykrywamy to wszystko kołderką z majonezu.Na sam koniec układamy kapustę pekińską, oczywiście pokrojoną, i posypujemy koperkiem.Pamiętajmy, że tej sałatki się nie miesza!
Jak podawać?
To sałatka niespodzianka.Świetnie wygląda w przezroczystej misce!
Uwagi:
Nie mieszać przed podaniem!Zachwyt wśród gości gwarantowany...Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-6 |
Autor | Majeczka i Liweczka |