Sk艂adniki:
Masa serowa: 70 dag sera mielonego, 6 jajek, 20 dag cukru pudru, 1/2 艂y偶eczki proszku do pieczenia, 1 budy艅 waniliowy, 1 cukier waniliowy, 5 dag rodzynek, 1/2 kostki margaryny. Piana: 4 bia艂ka, 15 dag cukru, 15 dag kokosa, 2 艂y偶ki m膮ki ziemniaczanej, 1/2 艂y偶eczki proszku do pieczenia. Ciasto orzechowe: 4 jajka, 10 dag cukru, 10 dag orzech贸w mielonych, 1 艂y偶ka m膮ki pszennej, 1/2 艂y偶eczki proszku do pieczenia. Krem: 3 szklanki mleka, 1 budy艅 艣mietankowy, 4 偶贸艂tka, 4 艂y偶ki cukru, 2 艂y偶ki m膮ki ziemniaczanej, 1 kostka mas艂a, 1 puszka brzoskwi艅.
Jak przyrz膮dzi膰?
Masa serowa: margaryn臋 utrze膰 z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodaj膮c po jednym 偶贸艂tku. Na koniec doda膰 ser zmieszany z proszkiem do pieczenia, budyniem i rodzynkami. Z bia艂ek ubi膰 pian臋, lekko wymiesza膰 z serem, wy艂o偶y膰 na blach臋 i piec, po 30 minutach pieczenia wyla膰 na ser pian臋 z kokosem. Piana z kokosem: bia艂ka ubi膰 z cukrem na sztywn膮 pian臋, lekko wymiesza膰 kokos z m膮k膮 i proszkiem do pieczenia. Wy艂o偶y膰 pian臋 na podpieczon膮 mas臋 serow膮 i piec do uzyskania jasnobr膮zowego koloru. Ciasto orzechowe: bia艂ka ubi膰 z cukrem, dodaj膮c 偶贸艂tka, orzechy, m膮k臋 i proszek do pieczenia. Ciasto upiec. Krem: z mleka, budyniu, m膮ki, 偶贸艂tek, cukru ugotowa膰 budy艅. Mas艂o utrze膰, dodaj膮c przestudzony budy艅, na ko艅cu wymiesza膰 z pokrojonymi brzoskwiniami. Ciasto przek艂ada膰: ser z kokosem, 3/4 kremu, ciasto orzechowe, reszta kremu. Na wierzch zetrze膰 czekolad臋 lub posypa膰 kakao.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudno艣膰 | bardzo trudny |
Autor | beatka |