Składniki:
pstrąg, wędzony boczek, biała cebula, pieczarki, vegeta, kolorowy pieprz
Jak przyrządzić?
Pstrąga sprawić, natrzeć vegetą, odłożyć na 2-3 godz. Pieczarki dusić z cebulką, posolić i posypać pieprzem - sporo. Na alufolię położyć plastry boczku, warstwę pieczarek z cebulą, na to pstrąga. Całość obłożyć resztą pieczarek z cebulą. Folię zawinąć, piec na grillu (lub w piekarniku) około 20-25 minut.
Potrzebne przybory:
grill, nóż, widelce, otwieracz
Jak podawać?
Inwencja własna kuchcika.
Uwagi:
Do tego ziemniaki na boczku z cebulką pod plasterkiem "pleśniaka" w folii, jasne pełne mocno chłodne, dobre towarzystwo. Podstawowa ilość: jedna ryba, jeden ziemniak na osobę, reszta dowolnie.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | mircyś |