Składniki:
1 duże opakowanie mrożonych paluszków krabowych (lub 1 pudełko paluszków w zalewie),
1 puszka małej kukurydzy (najlepiej Bonduelle),
1 zielony ogórek,
1 opakowanie makaronu sojowego,
1 łyżka majonezu,
vegeta lub sól (według gustu),
pieprz
Jak przyrządzić?
Zagotować w garnku wodę na makaron. Wrzucić makaron sojowy i odstawić garnek na bok. Po ok. 3 min można makaron odcedzić i delikatnie posiekać. Przełożyć do miseczki. Zielony ogórek posiekać w drobną kosteczkę i dodać do makaronu. Dodać również puszkę kukurydzy.Paluszki krabowe:Jeżeli są mrożone, to rozmrozić je pod strumieniem letniej wody (około 1-1,5 min), a następnie pokroić każdy z paluszków na 4 części. Jeżeli są w zalewie, to tylko pokroić jak wyżej.Teraz wystarczy dodać łyżkę majonezu i doprawić.Pychotka!!! Niskokaloryczna sałatka, nie powoduje uczucia ciężkości w żołądku.
Uwagi:
Jeść bez pieczywa!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | Honey80 |