Karkówka palce lizać

Przepis kulinarny

Składniki:

karkówka bez kości, Delikat do mięs czerwony Knorra, olej, wódka

Jak przyrządzić?

Karkówkę kroimy w dość grube plastry, rozbijamy tłuczkiem do mięsa tak jak na kotlety. Robimy zalewę: na pół szklanki oleju dajemy łyżkę wódki i 3 łyżeczki Delikatu, wszystko musi poleżeć w lodówce ok. 24 godzin i na grilla. Palce lizać! Dzięki wódce mięso jest doskonale kruche. Smacznego!

Jak podawać?

Najlepiej z musztardą albo z sosem czosnkowym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Trudnośćprosty
Autorkamelcia

Karkówka palce lizać: Podobne przepisy

Karkówka palce lizać: wypróbuj również

Powiązane Tematy