Składniki:
1,5 szklanki cukru,
1 paczuszka cukru waniliowego,
1 kostka margaryny (250 g),
2-3 łyżki kakao,
0,5 szklanki mleka,
3 szklanki mleka w proszku
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki (prócz mleka w proskzu) zagotować, aż się wszystko rozpuści. Kiedy masa przestygnie, dodać mleko w proszku. Dokładnie wszystko wymieszać. Od razu wylać na blaszkę lub talerzyki. Włożyć do lodówki na około 3 godz.Smacznego!
Jak podawać?
Czekoladę można pokroić w kosteczki lub kawałki i podawać jak prawdziwą (kupną) czekoladę.
Uwagi:
Można dodać np. rodzynki, wiórki kokosowe, orzechy - według uznania.Gdy wsypuje się mleko w proszku, trzeba bardzo dokładnie mieszać. Masa po prostu jest baaaardzo gęsta i trudno wszystko połączyć.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | mała blaszka |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | monika666_1992 |