Składniki:
cebula, czosnek, fasolka szparagowa, marchewka, koncentrat pomidorowy lub pomidory w puszczce, przyprawy, ziemniaki, ryż, olej, mleczko kokosowe z puszki
Jak przyrządzić?
Cebulę i czosnek pokroić, podsmażyć na patelni, marchewkę pokroić w cienkie paseczki, wrzucić na patelnię, fasolkę też dodać i to razem podsmażyć. Dodać trochę wody i poddusić, aż zmięknie, następnie przelać do większego garnka. Dodać koncentrat pomidorowy, trochę pogotować na małym ogniu i dodać mleczko kokosowe, przyprawy. Podawać z ryżem lub jeść samo. Wtedy można wcześniej dodać ziemniaki i będzie osobne danie.Potrawa typowa jest bardzo ostra, ja dodaję tylko odrobinę chili.
Uwagi:
Produktów można dodawać w ilości dowolnej.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | średni |
Kaloryczność | niska |
Autor | aga26 |