Składniki:
2 cebule, 1 kabaczek, 1 główka czosnku, 4 pomidory, pęczek koperku, łyżka ojeju, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Smażyć w kolejności:cebulę na oleju do zrumienienia,kabaczek pokrojony w kostkę - ok. 30 min,wyciśniętą główkę czosnku - 10 min,koperek drobno posiekany - ok. 10 min,pomidory - ok. 10 min. Wszystko ma być miękkie i nawet wyglądem, nie tylko smakiem będzie przypominać bigos.Doprawić do smaku.
Potrzebne przybory:
deska, nóż, wyciskarka do czosnku, patelnia
Jak podawać?
Na płaskim talerzu (niektórzy lubią z pieczywem).
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 70 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Autor | kasia |