Pomidorówa

Przepis kulinarny

Składniki:

Dużo marchewki, pietruszka, seler, cebula, por,
koncentrat pomidorowy, mąka, śmietana, majeranek, kostki rosołowe, liść laurowy.

Jak przyrządzić?

Warzywa ( oprócz cebuli!) kroimy i wrzucamy do garnka z wodą. Dodajemy kostki rosołowe i liść laurowy; gotujemy aż zmiękną. Cebulę należy pokroić w drobną kostkę, usmażyć do miękkości i na koniec dodać do niej koncentrat pomidorowy ( mały słoiczek), podsmażyć 3 min. Całość dodać do warzyw. Połączyć mąkę ze śmietaną ( proporcje zgodnie z uznaniem; ja lubię gęstą zupę, więc dodaję sporo mąki) i wlać do zupy. Na koniec dodać bardzo dużo majeranku...

Jak podawać?

Z makaronem "świderki".

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania50 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt12 zł
AutorMartucha

Pomidorówa: Podobne przepisy

Powiązane Tematy