Składniki:
kilo porów (pokrojonych na kawałki),
2 łyżki oleju,
1 duża cebula (posiekana),
20 dag mielonego mięsa,
sól, pieprz,
pasta pomidorowa (może też być koncentrat),
10 dag startego żółtego sera,
3 łyżki śmietany.
Jak przyrządzić?
Pory gotować przez 10 minut w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzać olej, włożyć cebulę, później mięso, doprawić solą i pieprzem, następnie dodać pastę pomidorową i wszystko razem jeszcze chwilę smażyć. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, układając warstwami. Polać śmietaną wymieszaną z serem i kilkoma łyżkami wywaru z porów. Zapiekać w piekarniku aż się zrumienią.
Jak podawać?
Podawać gorące :)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | ok. 6 |
Autor | kocimiętka :) |