Pory po włosku

Przepis kulinarny

Składniki:

kilo porów (pokrojonych na kawałki),
2 łyżki oleju,
1 duża cebula (posiekana),
20 dag mielonego mięsa,
sól, pieprz,
pasta pomidorowa (może też być koncentrat),
10 dag startego żółtego sera,
3 łyżki śmietany.

Jak przyrządzić?

Pory gotować przez 10 minut w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzać olej, włożyć cebulę, później mięso, doprawić solą i pieprzem, następnie dodać pastę pomidorową i wszystko razem jeszcze chwilę smażyć. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, układając warstwami. Polać śmietaną wymieszaną z serem i kilkoma łyżkami wywaru z porów. Zapiekać w piekarniku aż się zrumienią.

Jak podawać?

Podawać gorące :)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcjeok. 6
Autorkocimiętka :)

Pory po włosku: Podobne przepisy

Pory po włosku: wypróbuj również

Powiązane Tematy