Składniki:
CIASTO:
100 g. margaryny,
100 g. cukru,
1 paczka cukru waniliowego,
2 jajka,
100 g. maki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
KREM:
400 g. słodkiej śmietany,
300 g śmietankowego serka Filadelfia,
1 filiżanka cukru pudru,
2 paczki mrożonych malin po ok. 300 gram,
3 paczki czerwonej polewy tortowej,
250 ml. syropu malinowego + 250 ml. wody.
Jak przyrządzić?
Jajka i oba cukry ubić, dodać rozpuszczoną margarynę a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem. Piec w natłuszczonej w wysypanej tortownicy (26 cm), przez 20 minut w 200 st. (termoobieg 170-180 st. Wystudzić. Śmietanę dobrze schłodzić, ubić. Serek rozmieszać z cukrem. Następnie dodać go do ubitej śmietany, dobrze rozmieszać. Krem rozłożyć na wystudzonym cieście. Na nim ułożyć odsączone i rozmrożone maliny. Na maliny wylewamy przygotowaną polewę tortową.
Uwagi:
Do przygotowania 1 paczki polewy tortowej potrzebujemy 250 ml. płynu. Jednak do tego ciasta robimy ją gęściejszą więc 3 paczki polewy i 500 ml. płynu.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 3 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 12 |
Autor | m-a-ga |