Polewa czekoladowa klasyczna - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1/5 kostki margaryny,
4 łyżki cukru,
3 łyżki wody,
2 łyżki kakao.

Jak przyrządzić?

Zagotować, aż zgęstnieje, i wylać na zimne ciasto.

Potrzebne przybory:

garnek, łyżka

Uwagi:

Jeśli ktoś lubi rzadsze, można dodać łyżkę wody albo odwrotnie: gęstsze - po prostu odparować.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania3 min.
Trudnośćprosty
Porcjena 1 ciasto
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt1 zł
Autorannakuch

Polewa czekoladowa klasyczna: Podobne przepisy

Polewa czekoladowa klasyczna: wypróbuj również

Powiązane Tematy