Składniki:
Pierś indyka lub kurczaka,
makaron rurki albo świderki,
2 op. serka Hochland (1 z szynką i 1 z ziołami),
fix Knorra do spaghetti carbonara,
1 cebula,
oliwa z oliwek,
przyprawa do kurczaka.
Jak przyrządzić?
Gotujemy makaron na półtwardo. W międzyczasie smażymy na patelni pierś z cebulą - wszystko posypane przyprawą do kurczaka (ja używam zawsze przypraw Prymat). Fix Knorra rozpuszczamy w wodzie według przepisu i wstawiamy na mały ogień, do środka dodajemy oba serki topione. Mieszamy sos do całkowitego rozpuszczenia serków i zgęstnienia. Makaron przesypujemy do garnka, dodajemy do środka pierś z cebulką i na wszystko wlewamy sosik. Mieszamy, nakładamy, podajemy i zajadamy. Jest naprawdę pycha.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | fantaz_ja |