Sałatka warstwowa z tuńczykiem i żółtym serem - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 puszki tuńczyka w sosie własnym (może być w oleju, ale będzie tłuste!), 7 jaj ugotowanych na twardo i pokrojonych osobno żółtko i białko w kosteczkę, 20 dag cebuli, 25 dag sera żółtego, 400 ml majonezu.

Jak przyrządzić?

Układać warstwami: na spód tuńczyk, na to białka jaj, pół słoiczka majonezu, cebula, ser żółty starty, reszta majonezu, żółtko. Dla ozdoby można posypać szczypiorkiem przy ściankach półmiska. Nie mieszać!

Uwagi:

Nie przyprawiać!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt20 zł
AutorDOROTA SZ.

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i żółtym serem: Podobne przepisy

Sałatka warstwowa z tuńczykiem i żółtym serem: wypróbuj również

Powiązane Tematy