Babka parzona (autor AGA) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 margaryna Kasia,
1 szkl. mleka,
1 szkl. cukru,
1 cukier waniliowy,
4 jaja,
3 szklanki mąki,
1 mały proszek do pieczenia.

Jak przyrządzić?

Margarynę rozpuścić z mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym (nie gotować). Następnie ciepłe (uwaga: nie może być bardzo gorące) wlać do mąki i proszku do pieczenia, wymieszać i dodać cale jaja - dokładnie wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej tortownicy. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

Uwagi:

Można do tego ciasta dodać kakao, rodzynki lub owoce.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
AutorAGA

Babka parzona (autor AGA): Podobne przepisy

Babka parzona (autor AGA): wypróbuj również

Pomysły na wielkanocne babki

... Nie każdy jest zwolennikiem tego rodzaju ciasta, bo często lubimy rozpieszczać swoje podniebienie specjałami o bardzo wyraźnym smaku, ze słodkimi dodatkami i wilgotnym nadzieniem. Dlatego babkę ... : Bardzo delikatną wersją tego ciasta jest ...

dawno temu

Przepis na babkę piaskową

... Babka piaskowa jest deserem, który doskonale komponuje się z owocową herbatą lub filiżanką kawy i stanowi pyszną, słodką przekąskę. Ciasto to cieszy się także dużym zainteresowaniem na bardziej ... oficjalnych uroczystościach typu przyjęcie ...

dawno temu

Opanuj sztukę parzenia herbaty!

... doprowadzali do perfekcji metodę zbioru, parzenia i podawania tego gorącego napoju. Dziś znamy różne odmiany krzewów herbacianych, a smak naparu można dowolnie modyfikować za pomocą różnych przypraw. Istnieje także wiele pomocnych akcesoriów do ...

dawno temu

Parzenie herbaty - jak długo?

... Mamy różne rodzaje herbaty, każdy z nich ma inny smak i właściwości. Każdy wymaga także innego sposobu przygotowania. Parzenie herbaty to nie tylko zalanie jej wodą, jak sądzą niektórzy. Trzeba wiedzieć jaką temperaturę powinna mieć woda i jak ...

dawno temu

Jak parzyć kawę?

... . Kiedy mieszanka będzie już gotowa wlewa się ją do szklanki do ½ jej wysokości, a resztę naczynia napełnia gorącą wodą, która podczas jej dodawania tworzy pyszną piankę.Kawa parzona po turecku Ten sposób parzenia ... rozwiązaniem jest ...

dawno temu

Jak parzyć herbatę?

... Parzenie herbaty to niemalże rytuał. Żeby herbata była smaczna, należy poznać tajniki jej zaparzania. Odpowiednia woda, czajniczek, sitko, zaparzacze lub podgrzewacze – to wszystko ma wpływ na smak ... właściwości zdrowotnych. Najmniej znanym ...

dawno temu

Parzenie herbaty - jak to zrobić dobrze?

... jest obrzydliwa, to herbata będzie smakowała tak samo. Dlatego najlepiej użyj wody mineralnej lub filtrowanej. Krok 3 Na opakowaniu jest zwykle napisane jak długo powinno przebiegać parzenie herbaty ... . Zazwyczaj herbata parzona krotko ma ...

dawno temu

Babka budyniowa - słodko, szybko, smacznie

... Babka budyniowa to świetny pomysł na szybki deser. Jest bardzo smaczna, a jej przygotowanie nie przysporzy ci żadnych problemów. Jeśli dopiero zaczynasz swoją przygodę z pieczeniem, to trafiłaś na świetny przepis. Nie sposób go zepsuć. ... Babka ...

dawno temu

Jak zaparzyć idealną herbatę?

... Parzenie herbaty na pierwszy rzut oka nie wydaje się być niczym trudnym. Jednak nieumiejętnie sporządzony napar okaże się gorzki i niesmaczny. Aby dowiedzieć się, jak zrobić idealną herbatę, możesz ... spojrzeć na opakowanie produktu, gdzie ...

dawno temu

Dobra herbata - cenna podczas świąt

... Dobra herbata to prawdziwy skarb na świątecznym stole. Wszyscy jesteśmy tak przejedzeni, że orzeźwiająca filiżanka królewskiego napoju jest na wagę złota. W tym wyjątkowym czasie parzenie herbaty musi być jednak specjalne. Nie wypada podawać jej ...

dawno temu

Babka drożdżowa

... . To właśnie ono stanowi główny element składowy babek, pasztecików, ciast, ciastek, a nawet uwielbianych przez wszystkich miłośników słodyczy pączków. Czy różni się od innych? Po pierwsze posiada ... się do uniknięcia zakalca oraz zbyt grubej i ...

dawno temu

Staż to nie parzenie kawy!

... . Autorem kampanii jest Polskie Stowarzyszenie Zarządzania Kadrami. Na stronie projektu znajdziemy informację: "Intencją organizatorów jest zachęcenie pracodawców do realizowania staży i praktyk ...

dawno temu

Konkurs. Zwykłe – Niezwykłe. Szukasz ciekawego zawodu?

... Szukamy nowych możliwości rozwoju, wyzwań. Chcemy, aby nasze życie było ciekawe i ekscytujące. Przedstawiamy Wam dziś Martę, Agę, Kasię oraz Agnieszkę. Dziewczyny nie poddały się schematom i postanowiły wziąć życie w swoje ręce. ... Szukamy ...

dawno temu

Obniżka cen!

... Langner na wiosnę i lato proponuje luźne fasony w soczystych kolorach. Aga Kawala-Surma sięga po motywy "etno", pióra i zwiewne jedwabie, łącząc je w delikatne i zwiewne sukienki na lato. Obie kolekcje do nabycia na stronie saltandpepper.pl w ...

dawno temu

Wyciśnij całą esencję

... Cenisz sobie bogaty i głęboki smak parzonej kawy czy herbaty? Ten koncept na pewno Ci się spodoba. Skierowany jest przede wszystkim do osób, które smak cenią sobie nade wszystko. ... Cenisz sobie bogaty i głęboki smak parzonej kawy czy herbaty? ...

dawno temu

Najmniejszy ekspres do kawy na baterie

... Trzeba przyznać, że przyrządom służącym do parzenia kawy poświęcamy sporo miejsca. Nic w tym zresztą dziwnego, skoro napój ten odgrywa tak ważną rolę w niemal każdym polskim domu. Dzisiaj mam dla Was ... kolejną ciekawostkę związaną z tym ...

dawno temu

Czy to chwast czy to lek? Tajemnice pokrzywy

... siebie. A tymczasem zdrowotne działanie pokrzywy, która, jak to już nasze babki podpowiadały, przeciwdziała reumatyzmowi, to nie jedyna jej zaleta. ... siebie. A tymczasem zdrowotne działanie pokrzywy, która, jak to już nasze babki podpowiadały, ...

dawno temu

3 sposoby na oparzenie

... Parzymy się najczęściej wtedy, kiedy się spieszymy. Żelazko, gorąca woda, nieumiejętne chwycenie patalni i gotowe. Piecze, boli, puchnie. Jak zaradzić oparzeniom? ... Parzymy się najczęściej wtedy, kiedy się spieszymy. Żelazko, gorąca woda, ...

dawno temu

Idealny przepis na jesienną herbatę

... o wiele lepiej wydobywa jej smak. Czarną herbatę możemy parzyć w wyższej temperaturze niż zieloną, dlatego też odpowiednią temperaturą jest 90 stopni Celsjusza. Należy pamiętać o tym, że po zagotowaniu woda ... stygnie bardzo szybko, więc ...

dawno temu

Powiązane Tematy