Babka parzona (autor AGA)

Przepis kulinarny

Składniki:

1 margaryna Kasia,
1 szkl. mleka,
1 szkl. cukru,
1 cukier waniliowy,
4 jaja,
3 szklanki mąki,
1 mały proszek do pieczenia.

Jak przyrządzić?

Margarynę rozpuścić z mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym (nie gotować). Następnie ciepłe (uwaga: nie może być bardzo gorące) wlać do mąki i proszku do pieczenia, wymieszać i dodać cale jaja - dokładnie wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej tortownicy. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

Uwagi:

Można do tego ciasta dodać kakao, rodzynki lub owoce.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
AutorAGA

Babka parzona (autor AGA): Podobne przepisy

Babka parzona (autor AGA): wypróbuj również

Powiązane Tematy