Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym,
kukurydza z puszki,
3 ogórki kiszone większe,
cebula średniej wielkości,
sól, pieprz do smaku,
majonez - do zagęszczenia,
zielenina: koperek, pietruszka lub szczypiorek.
Jak przyrządzić?
Bierzemy dużą miskę i do niej wrzucamy: tuńczyka, kukurydzę, następnie na tarce o dużych oczkach ścieramy ogórki i cebulę. Dokładnie mieszamy i dodajemy majonez - tyle, by zagęścić i żeby nie było za rzadkie. Dodajemy zieleninkę pokrojoną, do tego sól i pieprz do smaku i do lodówki na 10 minut. I gotowe.
Potrzebne przybory:
miska, łyżka, nóż
Jak podawać?
Doskonała pasta do kanapek.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Tuśka |