Pasta tuńczykowa - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 puszki tuńczyka w sosie własnym,
kukurydza z puszki,
3 ogórki kiszone większe,
cebula średniej wielkości,
sól, pieprz do smaku,
majonez - do zagęszczenia,
zielenina: koperek, pietruszka lub szczypiorek.

Jak przyrządzić?

Bierzemy dużą miskę i do niej wrzucamy: tuńczyka, kukurydzę, następnie na tarce o dużych oczkach ścieramy ogórki i cebulę. Dokładnie mieszamy i dodajemy majonez - tyle, by zagęścić i żeby nie było za rzadkie. Dodajemy zieleninkę pokrojoną, do tego sól i pieprz do smaku i do lodówki na 10 minut. I gotowe.

Potrzebne przybory:

miska, łyżka, nóż

Jak podawać?

Doskonała pasta do kanapek.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcjedużo
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt5 zł
AutorTuśka

Pasta tuńczykowa: Podobne przepisy

Pasta tuńczykowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy