Składniki:
Smakoun, pieczarki, cebula, masło lub oliwa z oliwek, śmietana, zielona pietruszka, sól, pieprz, vegeta.
Jak przyrządzić?
Posiekaną cebulę podsmażamy na złoty kolor na oliwie z oliwek lub maśle.Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki i dodajemy do cebuli.Dodajemy przyprawy do smaku i dusimy na wolnym ogniu, pod koniec dodajemy śmietanę i dusimy jeszcze przez parę minut.Smakoun podsmażamy delikatnie na oliwie z oliwek lub maśle. Smakoun kładziemy na talerzu, polewamy gęstym sosem pieczarkowo–śmietanowym i posypujemy zieloną pietruszką.
Uwagi:
Smakoun to nowość na naszym rynku, zdrowy, a zarazem pyszny kotlet z białka jaj. Smakoun nie zawiera tłuszczu ani cholesterolu i ma tylko 60 kcal w 100 g.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Autor | iman1 |