Składniki:
2 banany, 80 g cukru, 100 g mąki, 100 g wiórków kokosowych, 1 torebka cukru waniliowego, 1-2 łyżki cointreau, trochę proszku do pieczenia, wiórki kokosowe do obtoczenia.
Jak przyrządzić?
Banany obrać, rozgnieść widelcem, dodać pozostałe składniki (oprócz wiórków kokosowych) i wyrobić zwarte ciasto.Łyżeczką do herbaty nabierać małe porcje ciasta i smażyć je we frytkownicy około 3 min w temp. 160 st. C. Po usmażeniu ciasteczka osączyć na papierowych ręcznikach kuchennych i obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Potrzebne przybory:
frytkownica
Jak podawać?
Podawać z sosem czekoladowym.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | zależy od wielkości bananów |
Kaloryczność | 410 kcal |
Autor | PAN I WŁADCA |