Składniki:
Pół małej kapusty, 3 pomidory, 2 ogórki świeże, pęczek rzodkiewki, 3 ząbki czosnku, śmietana, majonez, musztarda ostra i łagodna, majeranek.
Jak przyrządzić?
Pokroić kapustę i nasolić ją, żeby puściła wodę, oczywiście nie dużo. Potem po odciśnięciu wody pokroić w małe kawałki pomidory, ogórki, rzodkiewkę. Do tego zrobić sos i polać całość i wymieszać. Sos: 3 ząbki czosnku drobno posiekać, dodać do tego 3 łyżki śmietany, 3 łyżki majonezu, 1 łyżeczkę musztardy ostrej i 1 łyżeczkę musztardy łagodnej. Wymieszać i oczywiście dla lepszego smaku dodać majeranek. Życzę smacznego!
Jak podawać?
Najlepiej smakuje, gdy podaje się ją z frytkami i mięsem gyros.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Gocha |