Składniki:
Naleśniki (gotowe kupione), filet z kurczaka, sałata lodowa, pomidor, ogórek, majonez, mąka, jajko, bułka tarta, przyprawy (gyros, przyprawa do kurczaka, oregano).
Jak przyrządzić?
Gotowe naleśniki podgrzewam w piekarniku na folii aluminiowej, żeby się nie przyklejały. Filet z kurczaka kroję na drobne kawałki, przyprawiam, obtaczam kolejno w jajku, mące i bułce tartej, smażę na oleju. Na podgrzane naleśniki nakładam kurczaka, sałatę wcześniej podartą na drobne kawałki, pomidor i ogórek (oczywiście pokrojony) i majonez (można zmieszać dwa majonezy, ja stosuję Kielecki i Helmans Babuni oraz troszkę śmietany doodaję i zawijam).
Jak podawać?
Potrawa sycąca, nie potrzeba żadnych dodatków.
Uwagi:
Najlepiej, aby naleśniki kupić jak największe, aby można było je fajnie złożyć.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | elcia |