Składniki:
Kapusta pekińska, puszka kukurydzy, papryka czerwona i żółta, marchew, pomidor, kilka ogórków konserwowych. Sos winegret: 0,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka musztardy, 2 łyżki wody przegotowanej, 2 łyżki octu winnego, 4 łyżki oliwy, 2 ząbki startego czosnku.
Jak przyrządzić?
Kapustę drobno posiekać, papryki, pomidor, ogórki pokroić w kostkę, wszystkie składniki wymieszać. Sos: wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać w małym słoiczku. Następnie sos dodać do kapusty i dobrze wymieszać.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | duża miska |
Kaloryczność | niska |
Autor | Magda |