Zalewajka łódzka

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg ziemniaków, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, liść laurowy, pieprz, sól, 150 ml śmietany, kwasek cytrynowy, odrobina skwarek i tłuszczu ze słoniny.

Jak przyrządzić?

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i gotować w wodzie z dodatkiem przypraw. Kiedy są miękkie, dodać śmietanę, trochę kwasku na smak i tłuszcz ze skwarkami. W wersji bogatszej można również dodać podsmażoną kiełbasę pokrojoną w kostkę. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt3 zł
AutorMarta

Zalewajka łódzka: Podobne przepisy

Zalewajka łódzka: wypróbuj również

Powiązane Tematy