Składniki:
Jogurt naturalny, majonez (3-4 łyżki czubate w zależności od gęstości), czosnek (4-5 ząbków), łyżeczka vegety, łyżeczka papryki słodkiej, szczypta pieprzu, cukier (pół łyżeczki), łyżeczka keczupu, 2 łyżeczki przyprawy tzatziki.
Jak przyrządzić?
Jogurt wymieszać z majonezem. Czosnek wydusić i dobrze rozprowadzić z jogurtem. Dodać vegetę, paprykę słodką, pieprz, cukier, keczup, tzatziki i dobrze wymieszać.
Jak podawać?
Pyszny z sałatkami, mięsem, kurczakiem, pizzą itp.
Uwagi:
Ważne jest, aby sos wstawić do lodówki na około 2 godzin. Lepiej smakuje.
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Mycha 23 |