Składniki:
Arbuz (spory plaster),
syrop poziomkowy lub truskawkowy (ewentualnie likier),
wódka,
sok grejpfrutowy,
pomarańcza.
Jak przyrządzić?
Miąższ ze sporego plastra arbuza powinien zajmować mniej więcej objętość szklanki. Arbuza zmiksować ze szklanką soku grejpfrutowego i połową kieliszka syropu truskawkowego i dwoma kieliszkami wódki. Przelać do szklanki do drinków, pić przez słomkę.
Potrzebne przybory:
mikser, szklanka i łyżka
Uwagi:
Przepis jest banalnie prosty, a drink pyszny.Nie chłodzić zbyt mocno, bo arbuz traci zapach, a sok grejpfrutowy smak. Wódki można dać więcej, ale ostrzegam, że nie czuje się, że to alkohol.
Kategoria dania | Alkohole |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Czarownica Nevka |