Babski arbuz

Przepis kulinarny

Składniki:

Arbuz (spory plaster),
syrop poziomkowy lub truskawkowy (ewentualnie likier),
wódka,
sok grejpfrutowy,
pomarańcza.

Jak przyrządzić?

Miąższ ze sporego plastra arbuza powinien zajmować mniej więcej objętość szklanki. Arbuza zmiksować ze szklanką soku grejpfrutowego i połową kieliszka syropu truskawkowego i dwoma kieliszkami wódki. Przelać do szklanki do drinków, pić przez słomkę.

Potrzebne przybory:

mikser, szklanka i łyżka

Uwagi:

Przepis jest banalnie prosty, a drink pyszny.Nie chłodzić zbyt mocno, bo arbuz traci zapach, a sok grejpfrutowy smak. Wódki można dać więcej, ale ostrzegam, że nie czuje się, że to alkohol.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćśrednia
AutorCzarownica Nevka

Babski arbuz: Podobne przepisy

Babski arbuz: wypróbuj również

Powiązane Tematy