Składniki:
Kurczak wędzony (ja kupuję udka), papryka, ogórek, kapusta pekińska, majonez, czosnek, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Rozdrabniamy kurczaka (w robocie kuchennym) lub drobno kroimy. Siekamy kapustę pekińską, paprykę kroimy w kostkę, ogórek ścieramy lub kroimy. Mieszamy składniki, dodajemy majonez, wyciśnięty czosnek, sól, pieprz. Gotowe!
Potrzebne przybory:
miska, deska, nóż (ewentualnie robot kuchenny), łyżka
Uwagi:
Proporcje dowolne. Ja na pół kilo kurczaka dodaję: pół kapusty, 1 paprykę, 1 duży ogórek, 3 ząbki czosnku i ok. 3 łyżek majonezu. Można dodać starty żółty ser - też pasuje.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | toska |