Składniki:
Puszka kukurydzy, puszka ananasa, sałata lodowa, czerwona papryka, podwójna pierś kurczaka, sól, pieprz, majeranek.
Jak przyrządzić?
Pierś kurczaka pokroić w podłużne paski. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i obsmażyć. Każdą porcję sałatki pdaje się na osobnym talerzu. Na talerzu ułożyć pokrojoną sałatę lodową, posypaną solą i pieprzem. Na wierzch posypać kukurydzę, ananas pokrojony w cząstki oraz cieniutkie paseczki czerwonej papryki - proporcje według uznania. Wszystko skropić oliwą, a na wierzch ułożyć usmażone ciepłe paseczki kurczaka.Wygląda bardzo dekoracyjnie, a przy tym jest bardzo smaczne!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | Gaska |