Kiszone cytrynki

Przepis kulinarny

Składniki:

3-4 cytryny, sól, olej.

Jak przyrządzić?

Tak przygotowane cytryny widziałm kiedyś w na programie telewizyjnym Travel - były to przepisy jakiejś egzotycznej kuchni, są super jako dodatek do potraw. Cytyny należy sparzyć i pokroić na ósemki, układać warstwami ciasno w słoiczku, każdą warstwę posypać solą (tak na oko 1 pełna łyżeczka). Następnie zalać olejem, zakręcić słoiczek i wstawić do lodówki. Po kilku dniach można zacząć używać.

Jak podawać?

Super jako dodatek do potraw z owoców morza, ale równierz można trochę poeksperymentować z potrawami mięsnymi. Ja próbowałam do duszonego na ostro kurczaka - bardzo dobry efekt.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
AutorTeresa

Kiszone cytrynki: Podobne przepisy

Kiszone cytrynki: wypróbuj również

Powiązane Tematy