Masło czosnkowe (autor cezary61)

Przepis kulinarny

Składniki:

Kostka masła, pół pęczka świeżej kolendry, 2-3 ząbki czosnku, łyżka oliwy, płaska łyżeczka soli, biały pieprz - opcjonalnie.

Jak przyrządzić?

Wypłukaną i odwirowaną (osuszoną) kolendrę należy drobno posiekać, czosnek potraktować wyciskarką, następnie wrzucić do moździerza, dodać oliwy i trochę porozgniatać. Otrzymaną masę zmiksować z masłem i solą. Całość przełożyć do maselniczki i włożyć do zamrażalnika na 20-30 minut.

Jak podawać?

Smarować tym pieczywo z grilla.

Uwagi:

Alternatywnie można użyć świeżej pietruszki zamiast kolendry, też pyszne, lecz inne. Żadnych innych składników, bo "przedobrzycie". Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Autorcezary61

Masło czosnkowe (autor cezary61): Podobne przepisy

Masło czosnkowe (autor cezary61): wypróbuj również

Powiązane Tematy